מאמרים
ראיון טלפוני

בחרו את הזמן והמקום
נמצאים במקום רועש? הילד בוכה ברקע?,מחכים לאוטובוס בכביש סואן? , נמצאים במקום העבודה הנוכחי שלכם? עדיף לכם לא להתחיל את הראיון הטלפוני.אלא לדחות את השיחה למועד מאוחר יותר, זה יתקבל בהבנה עי" המראיין.
בקשו טלפון ושעה בה ניתן יהיה לחזור למתקשר וחזרו אתם אליו , אל תבקשו שיחזרו אליכם, יראה לצד השני נקיטת יוזמה מצידכם.

טון הדיבור
דברו בטון דיבור צלול נעים וברור, שדרו רוגע ובטחון , תפסו אתכם ברגע לא מתאים ( רבתם עם השכן, קמתם משינה, אתם במסיבת בריכה וכו'.. ) כפי שנהגתם בסעיף א', בקשו טלפון ושעה נוחה לחזור למראיין , אל תקיימו את השיחה בכל תנאי.

הראיון הטלפוני כראיון פרונטאלי לכל דבר ועניין.
התנהגו כאילו המראיין יושב מולכם. זכרו כי לפניו מונחים קורות החיים שלכם. הקשיבו לצד השני והיו נחמדים, אך לא מדי זכרו שמדובר בראיון לכל דבר. אם תנהלו את אופן חיפוש העבודה שלכם נכון תוכלו לזכור לאיזו משרה פניתם,נסו לקבל קצת רקע על החברה (חיפוש קצר ברשת יביא אתכם לאתר החברה) כך  תדעו בדיוק באיזו חברה או תפקיד מדובר ויראה למראיין את מידת רצינותכם והמוטיבציה לתפקיד.

התכוננו לראיון
כמו בכל ראיון עבודה, גם בטלפון עשויים לשאול אתכם שאלות שכדאי לכם להתכונן אליהן מראש. למשל, שאלות כמו "ספר לי על עצמך", על הניסיון התעסוקתי הקודם, מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם שלך ? מה אתה מחפש היום ? או לאיזה כיוון הייתם רוצים להתפתח בעתיד וכו'..

גלו עניין במשרה במידה ואתם מעוניינים בה.
הבהירו למראיין שאתם מעוניינים במשרה, שאלו שאלות רלוונטיות על אופי המשרה ועל החברה ,עם זאת אל תשאלו שאלות מורכבות מדי ואל תנסו לדלות יותר מדי פרטים, השאירו משהו לראיון הפרונטאלי , נסיון של "חקרית המראיין" יכול לפגוע בסיכוייכם להגיע לראיון המשך, אמרו שתשמחו להגיעו לראיון המשך בחברה ורשמו את התאריך והשעה במידה וזומנתם לראיון המשך.
קרא עוד...
עברו מרכז הערכה בהצלחה

מרכזי הערכה מהווים כלי אבחון מרכזי במרבית החברות, ולכן על מנת להצליח מומלץ להגיע מוכן.
מרבית מרכזי ההערכה בחברות נערכים לתפקידי שירות/מכירה, אך יחד עם זאת מתקיימים מרכזים לתפקידים רבים ואחרים. המידע הבא יתרום לך בכל מרכז הערכה שאליו תגיע.
זכור/י - זו ההזדמנות שלך להפגין את כישוריך ולעבוד בחברה טובה בתפקיד המתאים לך !

הכנה מוקדמת

כאמור, התכונן היטב לדרך ההצגה העצמית שלך, מומלץ להתאמן מול חבר/ה או בן/בת זוג.
הכנה מראש של מספר שורות (3-4) אותן אתה עתיד לומר במהלך ההצגה העצמית ותרגולן. הכנה זו תמנע ממך מבוכה או גמגום במהלך ההצגה העצמית.

חשוב להגיע למרכז בלבוש הולם לבושכם עשוי להשפיע על תהליך קבלת ההחלטה של המעריך והוא חלק מהרושם הראשוני שאתם יוצרים.מוטיבציה- מומלץ להפגין בכל הזדמנות את התכונות והיכולות שלך שיתרמו לתפקודך בעבודה ואת רצונך להשתלב בחברה, גם על כך ניתן להתכונן מראש

פלאפונים - מומלץ לכבות טלפונים לפני הכניסה.


שלבים במרכז ההערכה

השלב הראשון הוא שלב ההצגה העצמית. זוהי ההזדמנות הראשונה שלך להציג/למכור/לשווק את עצמך. אפשר ומומלץ להתכונן מראש.

בשלב הזה כל המועמדים יושבים בחדר, בדרך כלל עם מדבקת שמות ובעיגול, ומציגים את עצמם.

בשלב זה עליך לספר על עצמך, בקצרה (בערך 2 דקות ) פרטים רלוונטיים וממוקדים ולא לגלוש לפרטים שוליים ( העובדה שכיהנת כנשיא מועצת התלמידים בבית הספר היסודי אינה מעניינת אף אחד..)  יש להקפיד לכלול את המרכיבים הבאים: שם מלא, גיל, מקום מגורים, ניסיון תעסוקתי (ניתן להתחיל במקום האחרון ומומלץ להדגיש את הניסיון הרלוונטי לתפקיד אליו אתה נבחן/ת), תכניות לעתיד ואת התאמתך לתפקיד- מדוע אתה מתאים ומדוע אתה מעוניין.

המעסיק מחפש לראות בטחון עצמי במועמד ולכן חשוב לו מתי תורו של המועמד בהצגה העצמית. זאת אומרת, מועמד שיושב בשקט לאורך רוב שלב ההצגה העצמית ולא משתדל להציג את עצמו ייתפס כמועמד שאינו בטוח דיו בעצמו או במשרה ולכן אינו מתאמץ.

שלב נוסף במרכז הערכה הוא שלב הדיון הקבוצתי (דינמיקה קבוצתית). במהלך שלב זה מתנהל דיון/רב שיח בנוגע לסוגיה כלשהי.

בשלב זה המנחה מחלק את הנוכחים במרכז הערכה לקבוצות קטנות, בדרך כלל של 4-6 מועמדים לקבוצה ומציב בפניהם משימה או סוגיה . מטרת הקבוצה היא לפתור את הסוגיה  או לנצח במשימה בזמן קצוב, זכרו - אין פתרון נכון או לא נכון, או ניצחון, הדרך היא הקובעת, המנחה מסתכל על אופן שיתוף הפעולה, על מי מוביל את המשימה ומי נוטל בה חלק פעיל ועל הדינמיקה שבתוך הקבוצה.

השתתפות- היא התנאי הראשון להצלחה. מומלץ לשלב בין הבעת דעתך ובין הקשבה. תרבות דיון חשובה- ייצגו את דעותיכם בנימוס תוך הקשבה לאחרים.

במהלך הדינאמיקה תידרש לקבל החלטה לגבי הסיטואציה ולעמוד מאחוריה גם אם הדבר עומד בניגוד לדעת הקבוצה. מותר להתפשר מתוך נימוק שמטרת הקבוצה וטובתה חשובות, או להשתכנע מדעות האחרים. בכל מקרה, עלייך לנמק באופן ברור וממוקד מדוע שינית את דעתך. כמו כן, יש להיזהר לא לוותר בקלות אבל גם לא להיות עיקש מדי.


לעיתים המשימות שתקבלו נשמעות מצחיקות או לא רלוונטיות- שתפו פעולה והתייחסו ברצינות למשימות. הפגנת כבוד ורצינות תוסיף לכם נקודות זכות.

היה אקטיבי ויוזם - קח חלק פעיל בדיון , אך הימנע מלהיות אגרסיבי.

גלה יצירתיות וגמישות מחשבתית- הצע פתרון מקורי לסיטואציה הנדונה.

בחלק ממרכזי ההערכה נערכים גם משחקי תפקידים (סימולציות), על מנת לדמות מצבי אמת של שיחה בין לקוח לנציג. בשלב זה יש להקפיד על ההוראות הכתובות בכרטיסיה או ההנחיות שניתנות בע"פ- לא כדאי לחרוג מהן. יש להקפיד על שימוש נכון בשפה (ללא שימוש בסלנג ובדיחות). מומלץ להפגין יכולת אלתור וגמישות מחשבתית במרכזי הערכה לתפקידי שירות/מכירה מומלץ לאורך כל המרכז להפגין אדיבות, סבלנות, שירותיות, אמפתיה ויחד עם זאת להפגין יכולת שכנוע ואסרטיביות.

מבחני כישורים - אלו מבחנים שמטרתם לבחון יכולות אישיות כגון- מהירות, דיוק, הבנת הוראות, חשיבה אנליטית, כושר חשבוני וכד'. המבחנים נערכים על מחשב או על דפי נייר.

היה/י טבעי/ת ככל האפשר- אל תנסה/י "לשחק" בזמן מרכז ההערכה. המאבחנים יידעו לזהות את המשחק.

חייך/י מידי פעם - כשאפשר, מומלץ לחייך. זה משדר פתיחות ונעימות ממש כמו בחיים האמיתיים.


בהצלחה!
קרא עוד...
כתיבת קו"ח מנצחים

כתבו את קובץ קורות החיים בקובץ Word-קבצי PDF או קבצי תמונה (קובץ סרוק למשל) אינם ניתנים לתיוק ברוב מערכות הגיוס ועל כן לא יזכו להתייחסות, השתמשו בפונט אחיד בכל קורות החיים (רצוי אריאל או דויד בגודל 12)  , במרווחים של שורה או שורה וחצי לכל היותר.

הימנעו מעיצובים מיוחדים- עיצובים כאלה עלולים לשבש את תהליך הסריקה, גם טבלאות והדגשות מיותרות לא כאן מקומם.

כתבו את קו"ח בתבנית שתקל על הקורא לראות את הדברים בסדר כרונולגי- פרטים אישיים (ת.ז מקום מגורים, מצב משפחתי ,שנת לידה,חשוב לכתוב אימייל !)השכלה וקורסים, עבר תעסוקתי בסדר כרונולוגי – כשמקום העבודה האחרון הוא הראשון ברשימה, צבא, שפות וכישורים אישיים.

כתבו פרטים מלאים כמו מספר תעודת זהות , תאריך לידה, השירות הצבאי, התואר והתפקידים השונים.

בתפקידים האחרונים שלכם כדאי לפרט מה עשיתם, מה היו תחומי האחריות שלכם, הישגים ותוכנות שעבדתם איתן. השתמשו במונחים מקצועיים.

תמצתו – אין צורך בהסברים ארוכים על העשייה שלכם בכל עבודה. ציינו את התפקיד שעשיתם בפונט מודגש והוסיפו בקצרה מה התפקיד הכיל.

ציינו ידע בשפות ואת הרמה (טובה, שפת אם או בינונית)

אל תגזימו בתיאור התפקיד שלכם- אם היית נציג שירות, אל תכתוב שניהלת צוות , המראיין שמולך יוכל לאמת את הנושא בדקות ספורות, או אם עזרת לחבר לפרמט מחשב זה לא הופך אותך לטכנאי מחשבים.

אין צורך לציין כל עבודה שעשיתם בחופש הגדול בזמן הלימודים. אם עבדתם חודשיים בצביעת גדרות בעירייה לא מעניין.

אל תציינו תחביבים- לא מעניין אף אחד אם אתם אוהבים לקרוא או להעיף עפיפונים.

קרא עוד...
העבודה הראשונה שלי!

התחלת לחפש עבודה לראשונה בחייכם? מזל טוב וברוכים הבאים לשוק העבודה !
בתור התחלה, נסו להבין  איזו משרה אתם מחפשים ואם אתם לא בטוחים ,חשבו מה מעניין אתכם? במה אתם טובים יותר? (האם יש לכם ניסיון קודם בתחום שאליו התחברתם יותר?) האם אתם מחפשים התחלה של קריירה, עבודה זמנית עד לתחילת הלימודים או אולי עבדוה בכדי לחסוך לטיול הגדול לחו"ל, או אולי אתם בכלל מעוניינים לעבוד בחו"ל? 

אולי אתם בטוחים שאין לכם ניסיון כלל, אך אני בטוח שכמעט כל אחד ואחת מכם הוא בעל ניסיון תעסוקתי כלשהו, חלקכם במלצרות בתקופת החופשות, או בעזרה לבין משפחה בעסק המשפחתי שיכול להיות מתחום כלשהו, כן כן גם בייביסיטר נחשב, כמובן שגם ניסיון צבאי למי שיש נחשב גם הוא, ניסיון צבאי יכול להיות כמעט בכל תחום מהנדסה, דרך מחשבים, מכונאות, פקידות ועוד.., זכרו- מעסיקים רבים מחפשים דווקא  אתכם, חבר'ה צעירים רעננים, מלאי מוטיבציה ופוטנציאל להכשרה, הצטיידו באופטימיות מרץ ובטחון עצמי ואל תהססו לשלוח קורות חיים למשרות שמעניינות אתכם ועשויות להתאים לכם., גם אם המשרות נראות "גדולות עליכם" או מיועדות רק לבעלי ניסיון בתחום , מקסימום תצליחו ותזומנו לראיון, אם את הראיון תעברו בהצלחה הרווחתם בגדול.

אבל רגע.. אין לי קו"ח ובכלל איך כותבים קו"ח ומה לכתוב ?

שאלות מצוינות ..

זוכרים על מה דיברנו בפסקה הקודמת?  

ניסיון תעסוקתי רלוונטי, תחום מבוקש וכו', זה הזמן להיעזר באשף קורות החיים שלנו – לינק  ולקבל קובץ קורות חיים מנצח! 

על הקובץ קורות חיים להיראות  מעניין ולתאר אתכם באופן הטוב ביותר בכדי שרכזת הגיוס שקוראת את הקובץ תחשוב שהוא מעניין ורלוונטי מספיק בכדי לזמן אתכם לראיון , זכרו קורות החיים שלכם הם כרטיס הביקור שלכם והם שיקבעו באם תזומנו לראיון או לא

בניתם קובץ קו"ח שמתאר אתכם באופן הטוב ביותר  והכנסתם לתוכו את כל הניסיון הרלוונטי שיש לכם (זוכרים את הפסקה הקודמת?) , מה עכשיו ? – עכשיו השוו את הקובץ שיצרתם עם קורות חיים של בני משפחה, חברים ובקשו חוות דעת שליהם על קורות החיים שלכם, לא מסתפקים בחוות דעתם? – בקשו את חוות הדעת שלנו – לינק לטופס תשלום 

עכשיו כשיש לכם קובץ קורות חיים איכותי זה הזמן להתחיל לחפש עבודה, הכנסו ללוח הדרושים  וחפשו את המשרות הרלוונטיות עבורכם- ישנן מגוון משרות לחסרי ניסיון כלל, לחיילים משוחררים, משרות זמניות , כלליות, מועדפת למי שמחפש כזו וכו'.. כמו כן ישנם מעסיקים שמחפשים עובדים בעלי ניסיון קצר (שנה או שנתיים ניסיון ) ,גם אלה משרות שיכולות להתאים לכם באם יש לכם ניסיון אפילו לא פורמאלי בתחום( זוכרים, ניסיון צבאי או ניסיון בעבודה דומה בחופש הגדול , או אפילו ידע אישי – למשל במחשבים או בשיפוצים וכו'..) ,צרפו פניה אישית קצרה למעסיק ,הביעו את רצונכם בתפקיד וכמה מילים עליכם ולמה דווקא אתם מתאימים לתפקיד. לאחר שפניתם למשרות שנראות לכם מתאימות ורלוונטיות עבורכם, הירשמו לסוכן החכם שלנו 

וקבלו את המשרות המתאימות לכם ישירות למייל , הקפידו להגדיר את התחומים הרלוונטיים עבורכם בכדי שלא תוצפו במשרות שאינן מתאימות לכם. 

הימנעו מלשלוח קו"ח למשרות לא רלוונטיות- אין טעם לשלוח קו"ח למשרת מנכ"ל גוגל בישראל אם הרגע  סיימתם שירות צבאי והניסיון הניהולי שלכם מסתכם בהחלפה של אחיכם בניהול המכולת של משה בחופש הגדול, או בתור מפקד פלוגה בצבא. 



 עבודה מפה לאוזן- ספרו לכולם שאתם מחפשים עבודה- למשפחה, לחברים, לשכנים למכרים ונסו להיעזר בקשרים שיש לכם , פרסמו בפייסבוק ובכל רשת חברתית שיש לכם בה פרופיל – אינסטגרם, טוויטר, גוגל פלוס , פורומים לחיפוש עבודה לינקדאין -הרשת המקצועית לחיפוש עבודה וליצירת קשרים מקצועיים, (על רשתות חברתיות והשימוש בהן נרחיב מעט בפסקה הבאה) ככל שיידעו יותר , כך יגדלו הסיכויים שלכם למצוא עבודה, כמו כן אין כמו מילה טובה שמישהו ייתן עליכם למעסיק פוטנציאלי.

חיפוש עבודה ברשתות החברתיות- בימים אלה הרשתות החברתיות מלאות בקבוצות של חיפוש עבודה ושל ביקוש עבודה, ערכו חיפוש ומצאו את הקבוצות הרלוונטיות- לי איזור מגורים, תחומים , גילאים וכו'..  הרשתות הרלוונטיות ביותר כיום הן פייסבוק ולינקדאין- בזו זכרו שהפרופיל שלכם אמור להיות מקצועי ומנוסח ברור ובצורה עניינית וממוקדת, כאן תוכלו גם לפנות לחברים ולייצר קשרים מקצועיים עם האנשים שעובדים בחברות שמעניינות אתכם. 

פניה לשירות התעסוקה במקום מגוריכם-  כאן תוכלו למצוא מגוון משרות ממגוון מעסיקים ושירות חינם הניתן עי" צוות המשרד שיפנה אתכם לעבודה המתאימה אליכם במידה ותמצא כזו, כאן תוכלו למצוא משרות לחיילים משוחררים, עבודות ללא ניסיון וכן משרות לאקדמאים ומשרות בכירות, כמו כן תוכלו לקבל מידע ואף להירשם להכשרה מקצועית ללא תשלום מגוון ההכשרות שמציע משרד העבודה והרווחה, במהלך ההכשרה תוכלו ללמוד מקצוע ולקבל תשלום בזמן ההכשרה. 

חפשו ירידי תעסוקה קרובים אליכם ונערכים בשיתוף עם מכללות , אוניברסיטאות ,מרכזי תעסוקה קהילתיים, מרכזי הכוון ושירות תעסוקה ומעסיקים פרטיים וציבוריים, בירידים תוכלו למצוא מספר גדול של מעסיקים ולגשת באופן ישיר למעסיק ולהציג לו את עצמכם , הודעות על קיום ירידי תעסוקה מתפרסמות בדרך כלל במקומונים ובאמצעי המדיה השונים. 


הגעתם עד לכאן? הלכתם על פי המדריך? 
ברכות! 

כנראה שהעבודה הבאה שלכם קרובה מתמיד, עכשיו חכו להצעות העבודה במייל והיכנסו להתעדכן במשרות החמות שלנו באתר שמתעדכנות יום ביומו. 

דרך צלחה ועבודה מהנה.
קרא עוד...